Home Tarieven Route Contact

PETER VAN HUFFEL EN PIETER VAN DER GRIFT

De Plantage                  Over ons                  Geschiedenis                  Trips                  Menu                  Contact


In 2002 emigreerden Pieter van der Grift en Peter van Huffel naar Suriname. Hun doel was een eenvoudig doch comfortabel resort op te zetten in het district Commewijne. Hiertoe hadden ze een stuk land van iets meer dan elf hectaren gekocht op de voormalige plantage ‘Montpellier’.  Na een half jaar begonnen de bouwwerkzaamheden en drie jaar later waren alle  activiteiten van de bouw (tot op dat moment) afgerond.

Het resort werd  ‘HOTEL RESTAURANT DE PLANTAGE’ gedoopt.  

Zes tweepersoons huisjes, twee vierpersoons huisjes, een hoog gelegen restaurant, daaronder kantoor, sanitair en opslagruimtes. En een zwembad. Een deel van de elf hectare grond is veranderd in een park, met een veelvoud aan verschillende bomen en struiken. Deze diversiteit aan aanplant verklaart de enorme hoeveelheid verschillende vogelsoorten op ‘De Plantage’.  Maar niet alleen vogels zijn hier te spotten;  ook diverse soorten apen (brulaap, kapucijneraap, doodshoofdaap), de luiaard laat zich af en toe zien op dit uniek stukje grond in Commewijne.

Naast het parkachtig gedeelte, waar de huisjes en het restaurant staan is er nog een uitgestrekt bos dat behoort aan ‘De Plantage’. Hierin zijn diverse wandelingen te maken (begeleid). Vissen behoort tot de mogelijkheden.  In een groot visgat of langs het kreekje in het bos kunt u een poging wagen om wat  te vangen. Bamboe-hengels zijn beschikbaar; zelf even pieren zoeken! Voor meer informatie over wat ‘De Plantage’ u allemaal te bieden heeft, maar ook de mogelijkheden voor trips in de buurt, kijkt u verder op de site of klik hier.

Op 13 februari 2016 is Peter helaas overleden. Hij was de bedenker en bouwer van de Plantage. Het was het grootste projekt dat hij in zijn leven had bedacht en uitgevoerd. De laatste weken voor zijn dood had hij veel van zijn taken overgedragen aan Armano en hem opgeleid als bedrijfsleider.


Namens Pieter en Armano en het overige personeel wensen wij u een aangenaam verblijf op

RESORT ‘HOTEL RESTAURANT DE PLANTAGE’
Welkom bij Hotel Restaurant de Plantage in Commwewijne